Caledonia kanalen går på tvers av Skottland og binder dermed sammen Nordsjøen og Irskesjøen. Den ble bygd i perioden 1807 og 1822. De fleste vannkanaler i verden er bygd for å hjelpe industrien, men Caledoniakanalen er primært bygd for å gjøre veien inn til byene kortere og dermed unngå at folk fra The Highlands flyttet fra landsbygda. I tillegg var den viktig for å sikre seilingsrutene for militære fartøy under krigene med Napoleon og for å unngå de stormfulle og farlige farvannene nord for Skottland. Kanalen er 96,6 km lang. Den består av 29 sluser og 10 svingbruer. Det høyeste punktet er 32.3 meter over havet. Lock Ness er pga sjøormen den mest kjente innsjøen. Som så mange andre så heller ikke vi sjøormen. Mannen som har konstruert kanalen heter Thomas Telford, han er også mannen som bak Gøtakanal.

Seiling i høylandet er ganske annerledes enn havseilingen vi er vant med, men det har vært en flott tur gjennom spektakulær natur og det har ikke minst vært deilig å slippe bølger og tidevann. Vi startet på kanalen på fredag kveld og har hatt tre stopp underveis. I dag kom vi frem til Seaport Marina ved Inverness. Nå er det bare et par hundre meter og to sluser så er vi ute i Nordsjøen.

Her skal vi ligge å vente til det blir godvær og vi kan seile over til Norge. Sånn det ser ut akkurat nå så blir det avreise på fredag morgen. Værbildet endrer seg hver dag og det er mange lavtrykk som ligger i kø og truer med å komme i veien for oss. Vi får se hva som skjer. Vi gidder ikke kuling og storm på sjarmøretappen. Uansett skal vi nok klare oss her noen dager.

I går kveld ble det et hyggelig gjensyn med gjengen fra Minerva. Ryktene sier også at Uredd, Goodyear, Manana og Maggy V er inne i kanelen. Om et par dager blir det nok seks norske båter som ligger her og venter på et bra værvindu.

Alt er selvsagt fortsatt bare bra ombord i Sol-båten.

Blog ImageMorgenstund på kanalen, men Ben Nevis i bakgrunn
Blog ImageFantastisk syn da vi kom ut i Loch Lochy
Blog ImageBåten ligger trygt fortøyd blant sauer, fjell og daler
Blog ImageNeptune`s Staircase. Åtte sluser og vi klatret 19 meter
Blog ImageSnø på Ben Nevis. Storbritanias høyeste fjell. 1.343 meter.
Blog ImageLaggan Lock
Blog ImageMinstemann på sin faste plass i sykkelsetet bak i cockpiten.
Blog ImageHele familien på flytende pub ved Laggan Loch
Blog ImageEn sluse langt fra folk.
Blog ImageSlusene ned mot Fort Augustus. Loch Ness i bakgrunn
Blog ImageGlad matros under sprayhooden i regnvær
Blog ImageSånn ser det ut inne i en sluse. Noen minutter tidligere sto vannet 2,5 meter høyere
Blog ImageSlott er det også langs kanalen
Blog ImageUrquhart Castle. Et av de største borgene som er bygd i Skottland
Blog ImageVi tøffer ut i Loch Ness. Ingen sjøormer i sikte, men mye annet fint å se.