I går var det hviledag ombord i Sol-båten. Alle er friske igjen. Lørdag morgen var vi klare for Dublin. Det er ikke bare bare når to store og to små skal ha med vogner, bleier, mat osv for en hel dag, men vi kom oss på lokaltoget og 30 minutter senere var vi midt i Dublin sentrum. Vi ruslet litt rundt i hyggelige gater og parker. Vi så noen slott, katedraler og kirker. Flott by! Selvsagt måtte også vi ta den obligatoriske runden innom Guinness-bryggeriet. Nå kan vi brygge øl og vi vet også at Guinnessøl selges i 140 land. I Gravity Bar på toppen av bryggeriet fikk vi også hver vår pint.

En dag i storby med små barn er mer slittsomt enn månedsvis på palmestrendene i Karibien så det blir med denne ene dag for denne gang. Sitat Aurora i Dublin “Jeg klarer ikke gå, Pappa, du må bære meg” Dette ble gjentatt cirka 100 ganger på 8 timer, så i morgen tidlig kaster vi loss med kurs nordover. Vi regner med at det blir en kort etappe i morgen. Ca 55 nm til Ardglass evt 95 nm til Belfast. Vi får se hvordan vær og vind er der ute.

Planen videre: Vi håper at værforholdene blir såpass at vi kan seile en etappe hver dag de neste fire dagene. Da er vi ved innløpet av Caledoniakanalen 19-20.juni. Selve kanalen bruker vi nok 2-3 dager på før vi gjør oss klar for Nordsjøen i Iverness. Nok en gang er vi avhengige av været, men går alt som vi ønsker starter vi fra Iverness rundt 22.-24. juni. Det er i ca 330 nm mellom Iverness og Norge (2,5 døgn). Deretter skal vi bruke et par uker oppover Sørlandet før vi kommer til Halden andre uken i juli engang. Eller noe sånt. Vi får se hva som skjer…..

I kveld blir det DVD i båten, siden vi skal opp og avsted kl 5.00 i morgen tidlig.

Blog ImageKaldt, vått og sykdom på gang. Båtlivet er herlig…
Blog ImageAurora og Line på cafè
Blog ImageJørgen på sin faste plass trygt bak nettet i køya
Blog ImageNå er det tidevannsforskjeller igjen. Her er det vårpuss som står for tur
Blog ImageEn av Dublins mange kirker
Blog ImageIkke bare Heli-Hansen på Guinness i dag, sannlig kom Batman, Supermann og et par andre tvilsomme karer også….
Blog Imagemen ingen av de fikk øl, men det fikk Jørgen.