En drøy uke har gått siden vi reiste fra Jolly Harbour på Antigua. Vi la ut torsdag kveld med kurs mot St.Barth. For første gang på lang tid var det tid for en medvindsseilas. 75 nautiske mil ble unnagjort på drøye 13 timer. Harmonia brukte som vanlig litt lenger tid………..

På grunn av superyacht-regatta i Gustavia på St.Barth var det hele vannvittig mye båter i havna. Vi fant en ledig moring, men siden Harmonia har ødelagt ankervinsjen sin, ofret vi oss og kastet anker. Skipperen hoppet i vannet for å sjekke ankeret og fikk se mye fisk og to store rokker rett under båten. St.Barth er mest kjent som jetset/kjendis øy. Alle de store og ikke minst dyre merkene har egne butikker her. Ble lite shopping på langturseilere som begynner å få flatt lommebok. Det som derimot var mer spennende var alle superyachtene. Vannvittig store seilbåter fra 100 fot og oppover. Seilmakkeren vi brukte på Antigua er mannskap på en av dem. Den koster ikke mer enn 35 millioner Euro. Får et brukbart antall Beneteau 373 for den summen.

Blog ImageStor båt
Blog ImageStore båter
Blog ImageFlere store båter

Ankringsplassen var ikke all verden pga mye svell, etter to dager var vi fornøyd og tøffet videre til Anse de Columbier bare 3 nm unna. Stor fin bukt med lang strand, lite svell og krystallklart vann. Livet smiler når man sitter i cockpiten med en kritthvit strand foran båten og åpent hav bak båten. Kanskje dukker en stor havskilpadde opp og kikker litt på deg. Kanskje tar man et bad eller tar en snorkletur. Vi så hai denne gangen. Riktignok ikke så store med det er kanskje like greit. De var veldig glad i pølser så kanskje liker de tær også?

Blog ImageVår venn Mr.Turtle hilser på
Blog ImageIkke så dumt dette her

Blog Image
Vi har det fint

Etter er par dager i paradis begynte det igjen å bli lite mat om bord. Vi satte kursen mot St.Maarten. Livlig seilas i kuling og stor sjø. En av bølgene fant veien inn gjennom bysseluka som vi selvsagt hadde glemt å lukke. Vann over alt og Line gikk i gang med å øse og vaske. Vel fremme i Simpson Bay fikk vi vite at vi ikke fikk komme inn i lagunen siden broen ikke kan åpnes når det blåser over 20 knop. Dermed ble det ankring i mye vind og svell igjen. Det er ikke så moro å ligge for anker når det blåser opp mot 35 knop og båten kaster seg frem og tilbake. Jolleturen inn til land blir også ganske utrivelig. Alle mann i fullt regntøy er det eneste som hjelper hvis man da ikke trenger en dusj.

Blog ImageMaling ombord i Sol-båten. Fint å ha noen å gjøre når det blåser hunder og katter også.

Etter tre døgn i bølgene kom vi oss omsider inn i lagunen i dag. Kastet anker på 1,9 meters dyp! Nå ligger vi totalt beskyttet mot bølgene og har kort avstand til båtutstyrsbutikker, matbutikker, cafèr, barer og ikke minst til Auroras favoritt, McDonalds.
Det er også WIFI så da får vi i pose og sekk.

Vi blir her noen dager for å bunkre en del til hjemturen som starter om bare fire uker. Vi skal også kjøpe litt utstyr og fikse noen småting med båten. Men først skal vi leie oss en bil og kjøre en tur rundt på øya.

Vi kaster loss med kurs mot BVI eller British Virgin Islands som det heter på mandag eller tirsdag.