Siste dag i marina for denne gang ble brukt til litt handling, fylling av vann og diesel, samt en siste lang dusj. Ca kl 17 på mandag forlot vi brygga med kurs mot Antigua. Etter mye om og men valgte vi å seile på øst siden av Guadeloupe. Det skulle gitt mer sjø, men bedre vindvinkel. God vindvinkel fikk vi, men Atlanterhavet viste seg fra sin beste side og bølgene var ikke mer enn toppen 1,5 meter. De første 20 nm ble det motorkjøring mot vinden, før vi rundet nordover og heiste seilene i mørket ca kl 22. Flott seilas med vinden mellom 60-90 grader, styrke mellom 8-15 knop. Farten varierte selvsagt også, men vi holdt stort sett 6 knop. Harmonia lå bak til å begynne med, men de tok oss igjen i løpet av natten. Vi vekslet på ledelsen hele natta og kom frem omtrent likt. Natten forløp problemfritt. Fint med en nattseilas igjen. Vi byttet på vaktene litt som det passet og etter hvor trøtte vi var. Line og Aurora sov i cockpiten frem til ca 2. Skipperen sov da et par timer i salongen. Umulig å sove for lange karer i cockpiten! Vel fremme la vi oss først mellom fire andre norske båter i English Harbour, men det var trangt så vi gikk etter Harmonia til Falmouth Harbour isteden.

Selve Antigua er kjent for sine 365 strender, en for hver dag året rundt. Her finner man også det historiske havneområdet English Harbour med Nelson Dockyard som største trekkplaster. I dag er det marina og museums område. I gamle dager var den tilholdssted for berømte sjømenn og visstnok en og annen pirat. Den britiske flåten søkte også tilflukt her under orkaner. Verftet fra 1725 er oppkaldt etter Lord Nelson, han som beseiret Napoleon, han var her mellom 1784-1787 men likte ikke stedet noe særlig. Vi derimot synes det er ganske så bra!

I både Falmouth og English Harbour er det mye rikfolk. Svære yachter av alle slag. Når seilbåtene er 50-60 meter lange blir vi små med våre 11 meter. Dog er det mange på vår størrelse også. Antigua er en av de mest populære øyene blant atlanterhavsseilere. Veldig mange har dette som siste stopp før de setter kursen tilbake til Europa.

Blog Image

Vi har planer om å være på Antigua i cirka en uke. I går fikk vi tilbake storseilet som har vært hos seilmakeren. Vi har fått fikset noen småskader og fått inn et 3.rev. Det kan være kjekt på turen hjem hvis det blir mye vind. I dag har Aurora fått påskeegg med masse godis. Lykken var stor da kun kunne spise godis før frokost for en gangs skyld.

Blog Image

Om bare seks uker er det slutt på Karibien-eventyret for vår del og da er det Sol-båten som skal ut på storhavet igjen. Hjemturen starter som tidligere nevnt fra Tortola i BVI ca 1. mai og vi seiler mot Azorene og deretter Irland. Line og barna skal ta ”jukse” turen og har bestilt flybilletter. De skal ha 5-6 ukers ferie fra båten og kommer til Norge 2. mai. Skipperen seiler med mannskap over dammen. I Dublin blir familien samlet igjen, da for å ta fatt på Irskesjøen og Nordsjøen. Men det er enda lenge til. Først skal vi oppleve mer Antigua, St. Barth, St. Maartin og ikke minst British Virgin Islands.