Rodney Bay – St. Lucia – Karibien

Vi fikk land i sikte kl 09.50 fredag morgen og krysset mållinjen rett på utsiden av Rodney Bay på St. Lucia kl 14.43.55. Vi brukte dermed 19 døgn, 5 timer, 43 minutter og 55 sekunder på de 2804 nm.

Etter målgang startet vi motoren for å cruise inn i havna, men så lett skulle det ikke bli. Vi fikk ikke motoren i gir og måtte kaste anker rett ved mållinjen. Etter to timer for anker, ble vi tauet inn av en lokal taxibåt. Kostet oss USD100. Vel inne i havna ble vi plassert på utsiden av en annen båt og fikk ikke tilgang til strøm eller vann. I tillegg klarte ARC-folkene å glemme at vi var på plass. Dermed fikk vi ikke rompunch og frukt som de hadde annonsert. Om ikke det var nok så klarte vi å miste et vinsjhåndtak i vannet og så fikk vi en regnbyge inn over kartbordet som tok livet av CD-spilleren. Ikke akkurat flyt de første timene i Karibien. På lørdag fikk vi ordnet med giret og byttet til en bedre plass. Vi ligger nå ved siden av Regina som også er en Halden-båt. Girproblemene kom av rust på festet mellom wiren og girarmen på motoren. Vi har også fått vasket og shapet båten. Vi begynner å få kontroll igjen og vi er klare for å utforske St. Lucia.

Link til reportasje i Seilas.

http://www.seilas.no/wip4/detail.epl?id=183554&cat=4913

Nå er alt topp!

Morten