Vi ankom Puerto Mogan på Gran Canaria etter en fantastisk seilas på 130 nm fra Lanzarote. Frisk bris gjennom natten og snitt fart på over 7 knop førte til at vi måtte reve seilene de siste timene for å slippe å komme frem i mørket. Seilte i 3-4 knop de siste 3 timene og kom frem akkurat kl 8. Da var det lyst igjen. Selv om havna egentlig var full fikk vi en perfekt plass på en flytebrygge. Smart å vise frem passene til Jørgen og Aurora. Da løser det meste seg!!

Solen skinner og vi slapper av med besøk fra mormor, morfar, tante Bebbe og tante Frida. De hadde med gaver, forsyninger og ikke minst Grandisosa og General til skipperen. Dagene tilbringer vi på stranda med bading og snorkling. Kanskje en tur i svømmebassenget og middag i båten eller på en av mange restauranter. Innimellom fikser vi litt båt eller gjør ingenting.

Det er litt vel mye sydenliv med massevis av turister akkurat her, så det blir litt mye stress for langturseilere som er vant til fred og ro…… Men det er veldig hyggelig her.
Det ligger forøvrig fem andre norske båter her, en av de er Runddans som vi var mye sammen med i Portugal.

Vi har det som vanlig topp! 24 grader i vannet og veldig veldig varmt på land, over 20 grader døgnet rundt. Ikke dumt midt i oktober. Fint å tenke på at det er et helt år til vi skal se minus på gradestokken……….

Om en uke seiler vi videre mot Puerto Rico for å ta i mot nytt besøk.

Hoy hoy

Morten