Øygruppa Madeira tilhører Portugal og ligger 900 km sydvest for selve Portugal og 650 km vest for Marokko. Øya ble til for mer en 35 millioner år siden ved et undersjøisk vulkanutbrudd. Hovedøya Ilha Da Madeira er 57 km lang og 22 km på det bredeste. Da sier det seg selv at det er veldig kupert og veldig bratt når det er mange fjelltopper over 1000 meter. De høyeste er Pico Ruivo som er på 1861 meter. Bare noen få hundre meter ut i havet er det over 4000 meter dypt. Øya er som kjent også veldig frodig. Bananplanter, vinstokker er de to viktigste plantene på øya, men det dyrkes mange andre eksotiske frukter her. I tillegg er det ville blomster og skog så å si overalt.

Den høyeste toppen vi har vært på er Pico do Areeiro som er 1810 meter. Det er den høyeste toppen man kan kjøre bil til. Vår lille leiebil, en Renualt Clio, fikk kjørt seg hardt opp og ned fjellsidene. Vi brukte ca en time i bil fra havnivå i Funchal til toppen på 1820 meter. Første gir nesten hele veien. På toppen er det selvsagt en fantasisk utsikt.

Vi har vært på øya i fem dager og kjørt mer eller mindre overalt. Vi har besøkt de naturskapte havbassengene i Porto Moniz. Vært i Nonnenes dal, kjørt på smale veier som svinger seg oppover bratte fjellsider med flere hundre meter rett ned i havet på den ene siden. Mellom severdighetene har vi også kjørt gjennom et utall av små landsbyer som ligger på de utroligste steder høyt opp i fjellene eller i dype daler.

Vi har selvsagt også vært i Funchal som med sine ca 60.000 innbyggere er øyas største by. Til sammen bor det ca 260.000 her ute. Funchal er som byer flest. Butikker, cafèr, parker osv.

Siden marinaen i Funchal er liten og stort sett full ligger vi i en nybygd marina helt på østspissen av øya som heter Quinta do Lorde. Ikke all verden av liv her ute, siden havna er det eneste som er bygd her ute foreløpig. Planen er å bygge en helt ny by, men det er nok en del år til det er klart. Uansett er det gode fasiliteter og kjempe god service. For å få utbytte av Madeira bør man ha bil og da spiller det ikke noen rolle om vi ligger litt langt fra allfarvei.

Lørdag og søndag har vi ikke gjort all verden. Vi har hatt besøk i to uker så det har vært litt høyere tempo en vi er vant til. I går så vi på Lars Monsen – Across Canada på DVD. Det så kaldt ut! Vi er glade for at vi har godt over 20 grader både i vannet og i lufta.

Planen videre er å seile til Graciosa eller Lanzarote på onsdag eller torsdag. Distansen er på ca 280 nm og tar opp mot to døgn. Det skal bli fint med strandliv igjen. Etter en uke eller to på Lanzarote skal vi seile innom Fuerteventura, før vi får besøk av mormor, morfar og et par unge tanter i Porto Mogan på Gran Canaria den 20. oktober. Vi regner med å reise til Las Palmas rundt 8.-10.november for å gjøre oss klare for ARC som starter 25. november.

Dagens tips: Reis til Madeira enten du seiler eller tar fly. Du blir ikke skuffet.

For dere som ikke har skjønt det så blir bildene større om man dobbelklikker på de. Det store bilder kommer lengst ned i rekken. Der kan man også bla seg frem og tilbake….

Hei og hopp, vi har det fortsatt veldig topp!

Jørgen, Aurora, Line og Morten