Søndag skal været bli i vår favør. Det betyr medvind hele veien fra England til Spania. Selv om vi skriver at vi venter på godt vær betyr ikke det at vi har dårlig vær her vi er. I dag har vi faktisk hatt sol og ganske lite vind. Det vi venter på er et vindvindu som gir nordligvind i helst 4-5 dager på rad. Det betyr grovt sett at lavtrykk som kommer inn syd for England fører til sydvestligvind og dermed rett mot for oss. Da er det umulig å seile over Biscaya. Men når lavtrykket beveger seg nordover og et høytrykk kommer inn i Biscaya får vi nordvestlig vind og gode forhold. Forrige “vindu” var på to dager og dermed ikke langt nok til at vi ville ha rukket frem i tide. Men på søndag ser det bra ut. Ca 20 knops vind med den første dagen og noe mindre frem til onsdag. Det passer oss bra.

I dag har vi vært og sett på Pendennis Castle som ligger ute i havgapet. Flott slott med mye historie. Bl.a. skjedde det mye her ute under 2. verdenskrig.

Vi har også hatt besøk av antiterrorpoliti og tollere ombord. De ankom i en stor RIB og kom ombord i tørrdrakter og hjelmer. Frem med pass, skipspapirer og masse spørsmål om hvem vi er, hvor vi har vært og hvor vi skal. Artig med litt action.

I morgen skal vi klaregjøre båten for havseilas, proviantere og bunkre vann og diesel.

Bilder: Aurora venter på Rune som kommer med toget, Lavvann på stranda, Barnevakt Rune & Jørgen, Pendennis Castle og Toller ombord


Alt topp ombord.

Morten & Mannskapet